Detoxifierea organismului – Apa (I)

Apa este elementul cheie in eliminarea reziduurilor.

In curele de detoxifiere este recomandat sa fie folosita apa fara saruri minerale si alte substante, apa distilata, care pastreaza o capacitate maxima de dizolvare substantelor toxice. Apa distilata se obtine prin firberea apei de la robinet.

Mecanismul de actiune al apei este acela ca prin inundarea tesutului adipos (care depoziteaza toxinele), celulele grase vor incerca sa acumuleze tot mai multa apa si  isi vor dispersa continutul in solutie, iar reziduurile vor fi eliminate prin ficat si rinichi.

Pentru a-si mentine sanatatea un adult are nevoie de 2-4 litri de apa zilnic, din care o parte se bea dimineata pe stomacul gol (intre orele 5-7, cand intenstinul gros are maximul de activitate).

Pentru curatarea tubului digestiv se poate proceda in mai multe moduri

  • Se pune apa de seara intr-o sticla, care se lasa peste noapte in camera in care dormim. Dimineta se agita sticla de circa 120 de ori, metoda prin care apa se oxigeneaza si improspateaza, se energizeaza si va fi mai usor asimilata de organism. In niciun caz nu se va bea apa rece de la frigider!

Se incepe cu un pahar si pe masura ce ne obisnuim se creste cantitatea, astfel ca se poate ajunge chiar pana la 2 litri de apa.

Atentie! Persoanele care au probleme renale sau cardiace, nu se vor grabi, putand ajunge sa consume intreaga cantitate abia dupa un an de zile.

  • O alta modalitate de detoxifiere cu ajutorul apei este urmatoarea: dimineata, cand ne trezim (inainte de orice alta activitate), vom bea intr-un interval de 5-10 minute o cantitate de 1 litru de apa. Timp de o ora nu se bea si nu se mananca nimic (eventual apa). Se va proceda astfel mai multe dimineti la rand.

Atentie! Este contraindicata aceasta metoda persoanelor care sufera de: hipertensiune arteriala, insuficienta renala, insuficienta cardiaca, glaucom, edeme de orice natura, chisturi ovariene de dimensiuni mari, fibroame uterine mari, tumori cerebrale, bronsiectazii, rectocolita ulcero-hemoragica, maladia Crohn, dizenterie, holera, apendicita acuta.

Nota: Partea  a doua a acestui articol va fi constituita din procedura „apa cu sare plus exercitii„. 

Anunțuri

Un gând despre „Detoxifierea organismului – Apa (I)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s