Subiectivismul

Subiectivismul este subiectiv.

Desi, avand o definitie incadrata de niste limite, ar trebui sa fie obiectiv.

Insa, totul este relativ.

Sunt multi cei ce considera ca subiectivismul provine din atasament emotional. Sunt multi cei care cred ca subiectivismul este „a fi de partea celui de care esti mai apropiat”. Sunt multi cei care se retrag din discutii avand senzatia ca abuzezi de sentimentele lor, recte ii santajezi sentimental, pentru a fi de partea ta.

Niciodata nu mi-a placut ideea de arbitru intr-o discutie in contradictoriu. Sunt momente cand probabil uzez de acest artificiu, desi afirm ca nu-l agreez. Insa nu mi-am dorit vreodata ca arbitrul sa fie de partea mea pentru ca ma apreciaza sau pentru ca exista o apropiere sentimentala de orice natura, ci pentru ca rezoneaza cu ceea ce spun. Pentru ca imi sustine argumentul, argument ce ii respecta si flateaza principiile personale.

Oamenii confunda subiectivismul cu favoritismul.

Subiectivismul nu ar trebui sa survina doar pe baza sentimentelor ci si pe cea a rezonarii cu ideea in sine.

Nu poti fi de acord cu cineva doar pentru ca il cunosti.

Subiectivismul isi are baza in principiile personale. Sunt subiectiv pentru ca sunt de acord cu mine. Ceea ce tu spui reflecta ceea ce eu gandesc,  sunt de acord cu tine si te sustin. Si totusi asta ar suna pentru multi a subiectivism obiectiv (pe principiul pesimistul e un optimist bine informat).

Pentru mine suna a subiectivism real. De ce? De ce nu trece in categoria de obiectiv? Pentru ca nu sunt de acord cu faptul ca exista oameni obiectivi. Fie ca vrei, fie ca nu, tot ceea ce spui si faci este trecut prin prisma propriilor considerente. Ceea ce te face automat subiectiv.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s