Houston, I have a problem

Da. Am o problema. Am o problema cu oamenii care au bloguri si care maltrateaza limba romana. De la punctuatie pana la cuvinte scrise cu „u” in loc de „o” („urmatuarele”? seriously?). Nu sunt „a nazi” cum spunea un prieten, dar, serios acum, e DERANJANT. Sa ajungi sa fii tu, necunoscut, mandru de un posesor de blog care stie unde sa aseze virgulele si cum sa scrie corect, e cel putin…anormal. E total anormal. Tot ce ar trebui sa fie normal este anormal.
E normal sa gresesti constant (virgule – inexistente sau puse prost, lipsa cratimei, dezacorduri, plural gresit, prea multe/prea putine i-uri) sa folosesti acronime, sa folosesti prescurtari, sa folosesti abrevieri, sa folosesti cifre in loc de litere. As putea mentiona si combo-ul fatal reprezentat deeee (tobee, chestii, nebunii) alternanta engleza – romana. Nu ma refer la textele condimentate cu cate un cuvant, doua in alta limba, ci la cele de tipul competitie intre cuvinte romanesti, englezesti si latine (seriously, monsieur Cartarescu?). Si ca tot l-am adus in discutie pe Cartarescu, ma enerveaza teribil faptul ca vesnic gasesc greseli in carti. O litera in plus sau in minus; un plural gresit; un dezacord; X-ulescu spune, X-ulescu raspunde (ca si cand saracul personaj ar fi luat-o pe carari si vorbeste cu el insusi).

P.S.: Apropo de probleme. Cred ca nu-mi voi putea achizitiona o masina noua. Am observat in ultima vreme in trafic ca masinile noi nu au semnalizare, dom’le. Saracii soferi sunt nevoiti sa-ti taie calea tot timpul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s