Viata e greu, oamenii are arme

Oamenii se nasc simplii.

Oamenii cresc. Devin adulti. Oamenilor-adult le place sa isi complice deliberat vietile. Se plang ulterior ca viata e grea. Oamenii cauta aventura, adrenalina, muchii de cutit si margini de prapastie. Se arunca cu capul inainte. Cauta extremele situatiilor, actiunilor, conceptelor. Originalul. Extravagantul. Exhibitionismul.

Ne dorim sa fim altfel. Sa fim rebeli. Sa epatam. Problema e ca toti ne dorim acelasi lucru. Asta nu ne face sa fim de fapt la fel?

Nu ne place simplitatea. Nu stim sa o apreciem. Nu putem pretui ceva ce ni se daruieste. Daca nu ne luptam pentru el, daca nu iesim din batalie tarandu-ne, plini de vantai si noroi nu suntem multumiti. Nu e suficient de bun. De valoros. Nu merita atentie. Ajungem sa batjocorim sinceritatea, simplitatea, deschiderea umana ce nu necesita efort.

Ma gandesc la relatii.  La spiritul de vanator. La dorinta nebuneasca de la inceput ce se stinge in momentul in care ai pus gheara pe prada si ai secatuit-o de puteri. Ne purtam ca niste vampiri de suflete si sentimente. Ne hranim cu emotiile altora, cu durerea si extazul, cu lacrimile lor. In mod sinistru asta ne implineste, ne da senzatia de satietate sentimentala. De putere. De dominare. Nu ne lasam pana nu ii smulgem si ultima farama de emotie, doborandu-l si calcand apoi pe trupul inert. Lasam ochi goi in urma noastra si suflete pustii. Mansarde vechi. Unii le apreciaza, dar nimeni nu va ma locui acolo vreodata.

Anunțuri

Un gând despre „Viata e greu, oamenii are arme

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s