Jumatate Eu

Relatiile. Ne plangem cand suntem intr-una, ne plangem cand suntem singuri. Oricat de bine ar fi, exista replica se poate si mai bine. Nu stiu daca suntem perfectibili sau doar hachitosi. Ne juram ca in noile relatii vom iubi frumos si ne vom fi invatat lectia din cele trecute. Dar mintim. Deliberat. Pe cine mintim? Pe ei? Pe ele? Sau pe noi? Pe noi in mod cert.  Din moment ce nimeni nu ne aude si nu ne poate acuza de sperjur si onoare subreda de ce mai promitem vehement si cu aplomb ca vom face ceva? Ceva diferit.

Relatiile care nu au nimic de oferit sunt inutile. A sta intr-o relatie doar pentru a nu fi singur e inacceptabil. Daca nu exista un schimb. Intercultural. Sentimental. Emotional. Psihologic. Umoristic. Orice fel de schimb. (Mintile usor diferite s-ar gandi si la un alt tip de schimb. Da, chiar si acela e acceptat). De ce? Pentru ca e pierdere de timp. Pierzi timpul tau si al partenerului.

Sunt momente in care nu suntem in stare sa taiem raul de la radacina. Ne e teama. Ca vom suferi. Ca va suferi. Ca facem o greseala de neindreptat. Ca poate e iubirea vietii noastre si asa o vom pierde.

Vorba aceea cu „elibereaza-l si daca se va intoarce la tine sunteti meniti” mi se pare plauzibila. Daca te iubeste se va intoarce. Oricat ai gresit. Oricat a gresit.

 

Nimic nu este irecuperabil. Greselile pot fi indreptate cu lucruri bune. Cu vointa.  Totul poate fi iertat atat timp cat exista ceva real intre cei doi.  Atat timp cat isi pot demonstra franchetea emotionala. Nimic nu este usor. Sunt lucruri care merita lupte aprigi. Si sunt momente cand trebuie sa te opresti. Sunt batalii pe care nu le poti castiga si ajungi sa lupti impotriva ta.

Intr-o relatie trebuie sa fii tu. Sa ramai tu. Chiar daca ajungi la un consens cu partenerul asupra unor aspecte. Insa nu deveni umbra cuiva, pelerina lui de ploaie, accesoriul cotidian. Tu trebuie sa ramai o persoana. O identitate. A iubi nu inseamna a te pierde pe tine. A iubi inseamna a te imbunatati, a te cizela, a te regasi in cel de langa tine. Daca pierzi persoana, ramai cu tine. Pe tine nu ai cum sa te pierzi. Ai grija ca „tu”-ul cu care ramai sa fie intact. Sa-l poti scoate in lume fara sa-ti fie teama sau rusine. Fara sa te simti expus. Fara sa crezi ca esti nimic fara celalat. Tu te definesti, nu o alta persoana. Tu alegi cine vrei sa fii, cum vrei sa fii privit. Relatiile de tip maladiv nu-si au locul lanaga cuvantul iubire.

Nu cred in cuvantul jumatate. Jumatatea ta esti tu.

Cred in pereche. In partener. In compatibilitate. Nu in co-dependenta. Nu in pierderea de sine, odata cu pierderea partenerului. Nu in Yin si Yang. Nu in bucati ce odata separate devin nimicuri. Eu sunt un tot. Nu sunt un fragment. Nu sunt o jumatate. Sunt un tot unitar.

Jumatatea mea sunt Eu.

I left my conscience like a crying child
Locked the door behind me put the pain on file
Broken like a window i see my blindness now

I need love
Not some sentimental prison

Anunțuri

Un gând despre „Jumatate Eu

  1. esti un tot unitar de parte femeiasca…dar trebuie sa fie si un tot de parte barbateasca
    pt a iesi…tot un tot, mai micut, nu mai conteaza de care-femeiesc sau barbatesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s